HTML Editors

Een HTML-bestand is gewoon een tekstbestand dat is opgeslagen met de extensie .html of .htm

Een HTML-editor is een programma om webpagina's aan te maken. Voorbeelden hiervan zijn FrontPage, HtmlKit, BlueFish, Dreamweaver, CoffeeCup enz. Hoewel HTML-code met een gewone teksteditor geschreven kan worden, kan een HTML-editor door de ingebouwde extra functionaliteit het bijwerken veel gemakkelijker maken, maar volgens ons kom je met een gewone editor al een heel eind.

HTML

Gebruik van editors

We raden je aan een eenvoudige teksteditor te gebruiken dit is een goede manier om HTML te leren zoals Kladblok (op Windows), TextEdit (op Mac) of een andere eenvoudige teksteditor. Gebruik geen Word of WordPad! Zodra je de basisprincipes begrijpt, kunt je overschakelen naar meer geavanceerde tools zoals Adobe Dreamweaver.

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van ons online editor met de mogelijkheid de geschreven HTML code op te slaan.


Documenten bewerken

Volg de volgende stappen om een tekstdocument te openen:
  • Start menu Start menu
  • Alle programma's Alle programma's
  • Bureau-accessoires Bureau-accessoires kladblok

Neem de onderstaande voorbeeld over in een tekstdocument of in je favoriete editor en sla het bestand op. Wanneer je een HTML-bestand opslaat, kun je gebruik maken van de .htm of .html extensie. De eerste keer dat je een bestand opslaat, moet je een naam verzinnen voor het bestand en bepalen waar je het wilt opslaan.

Kladblok

Nadat je de bovenstaande HTML-code hebt overgenomen kies dan in je editor:

  • Bestand Kladblok Opslaan als...

Probeer het bestand op te slaan onder de naam: hello.html
Sla het bestand op in een map die je gemakkelijk kunt onthouden zodat je het later makkelijk kunt terug vinden.


Documenten bekijken

Kladblok

Om een HTML document te bekijken blader door de map waar je het bestand "hello.html" hebt opgeslagen en dubbelklik op het bestand om hem te openen. Hierboven zie je het resultaat van het bestand hello.htmlAd blocker gedetecteerd!
  Ons website heeft gedetecteerd dat u een Ad blocker gebruikt. Codecenter.nl is gratis, wij blijven overeind door het weergeven van advertenties en u kunt ons daarbij helpen. Het wordt aanbevolen om uw Ad blocker uit te schakelen zodat u verder gebruik kunt maken van codecenter.nl, alvast bedankt.